Hero billede

Høfeber

Høfeber er symptomer i form af rindende øjne, kløe i øjne og næse, nysen samt stoppet eller løbenæse. Høfeber får man ofte i forbindelse med allergi overfor pollen, dyr, eller husstøvmider.

Op mod en million personer i Danmark har høfeber, men mange er ikke klar over det. Hvis dine søskende eller forældre har eller har haft en allergisk sygdom, har du større risiko for selv at få det. Høfeber kan opstå hele livet. Nogle vokser fra det, mens andre er plaget af det hele livet.

Der er to vigtige årsager til, at du skal sørge for, at din høfeber er velbehandlet:

Høfebersymptomer kan påvirke din livskvalitet markant - du kan have svært ved at sove, arbejde og i det hele taget koncentrere dig, - og høfeber kan øge risikoen for, at du udvikler astma. Cirka en fjerdedel af dem, der har høfeber, har eller vil udvikle astma på et senere tidspunkt i livet.

Har du ikke fået stillet den korrekte diagnose, er der desuden risiko for, at du fejlbehandler dig selv. For eksempel kan brug af næsespray mod forkølelse have alvorlige negative konsekvenser, hvis du bruger det for længe mod høfeber. 

Høfeber behandles med allergimedicin eller allergivaccination.

Se iøvrigt   http://hoefeber.astma-allergi.dk/hvaderhoefeber

Indlæser kort..